top of page
  • Foto van schrijverLies Fotografie

7 kledingtips voor jullie fotoshoot.

Zwolle, 24 februari 2024.


Je hebt een fotoshoot geboekt, super leuk! Je hebt er helemaal zin in.

Maar dan komt de kledingstress, wat moet je aan voor zo'n shoot? En wat doet je partner aan? Of de rest van je gezin? En hoe zorg je ervoor dat jullie goed matchen?


Jullie kleding keuze kan veel effect hebben op jullie foto's. Daarom heb ik een aantal tips verzameld, die jullie kunnen helpen met jullie kleding keuze. Geen stress! Met de volgende kledingtips zit je altijd goed!


1. Trek iets aan waar jij je comfortabel in voelt.

Het klinkt als een open deur, maar comfort is key! Een fotoshoot kan best spannend zijn. Het is daarom belangrijk dat jij je comfortabel en goed voelt in de kleding die je draagt. Dit ga je namelijk terug zien in de foto's. Kies iets uit wat jou zelfverzekerd maakt. Houd je van stoere spijkerbroeken? Doe dan niet een fancy jurkje aan. Zorg dat de kleding die je aan hebt bij jou past en dat je er lekker in kunt bewegen.


2. Wat is de omgeving en stijl van jullie fotoshoot?

Denk voor het kiezen van je outfit na over wat voor shoot jullie gaan doen. Wat is de omgeving van de shoot? Wat voor stijl past hierbij? Wanneer je dit voor ogen hebt en je outfit hier goed bij past, zullen de foto's er automatisch beter uit zien. Houd rekening met verschillende elementen van de omgeving. Is de outfit passend bij de locatie? Mogen je kleren bijvoorbeeld eventueel nat worden wanneer jullie bij water shooten? En wanneer jullie bijvoorbeeld in een bos shooten zijn naaldhakken misschien niet zo handig.

3. Kies neutrale/aarde tinten als basis van jou outfit.

Vermijd felle kleuren en kies voor neutrale- en aarde tinten. Deze zorgen namelijk voor een rustige uitstraling op de foto's. Omdat de meeste fotoshoots plaats vinden in de natuur, is het dragen van neutrale kleuren en aarde tinten altijd een goed idee. Je blend mooi met de omgeving wat zorgt voor een mooi geheel op de foto. De focus ligt echt op jullie en jullie interactie. Plus: met deze tinten weet je dat je altijd goed zit met de kleuren van mijn bewerking.


4. Vermijd kleding met opvallende teksten, drukke prints of grote merken.

Less is more! Door rustige neutrale kleding te dragen zorg je voor een mooi en clean beeld. Wanneer je kleding erg opvallend is met grote teksten, merken of drukke prints gaat hier alle aandacht naar toe. Het leidt af van waar je foto eigelijk om gaat, jullie! Mag je dan helemaal geen printjes dragen? Natuurlijk wel. Ga je bijvoorbeeld voor een blouse met een printje, houd de rest van je outfit dan simpel. Zorg dat de kleuren van de print rustig zijn en de print niet te overheersend is.5. Stel je kleding af op die van je partner / kinderen / familie.

Ook dit klinkt als een open deur, maar kan een enorm verschil maken voor je foto's. Kleding op elkaar afstemmen betekent namelijk niet dat jullie allemaal dezelfde kleur moeten dragen. Dit zorg namelijk juist voor een saai beeld. Zorg er voor dat jullie kleuren dragen die goed bij elkaar passen. Laat bepaalde kleuren subtiel terug komen en zorg voor samen hang. Draag kleding die qua stijl bij elkaar past, dit zorgt ervoor dat het beeld klopt en prettig is om naar te kijken. Houd het ook hierbij rustig; draagt je partner een overhemd met ruitjes? Kies zelf dan voor iets zonder print of patroon.


6. Draag laagjes.

Vooral in de winter is dit een gouden tip. Zo hoef je niet met die dikke winterjas op de foto, maar heb je het toch warm. Het voordeel van laagjes is dat je kunt zorgen voor variatie in je foto's. Draag bijvoorbeeld een stoer spijkerjack die je halverwege de shoot uit kunt doen. Of neem een hoed/pet of sjaal mee die je voor een paar foto's af kan doen. Is het nou echt heel koud tijdens jullie shoot, dan kun je zelfs kiezen voor een laagje thermokleding


7. Maak gebruik van de client closet.

Heb je zelf net niet de outfit die je wil voor je shoot? Neem dan een kijkje in de clientcloset! Deze jurken kun je altijd gratis gebruiken bij een fotoshoot. De jurken zijn in verschillende neutrale kleuren, zodat er altijd wel eentje bij zit die bij jou past. Ze zijn onesize en zwangerproof, waardoor ze geschikt zijn om door iedereen te dragen. Het voordeel: je hoeft geen nieuwe of dure outfit te kopen en ziet er gelijk stylish uit.
Twijfel je nog over je outfit? Stuur gerust een berichtje! Ik kijk graag met jullie mee en kan soms net even met een andere blik kijken. Vind je meerdere kleding stukken leuk, neem ze gerust mee. We kunnen altijd halverwege een outfit switch doen. Alleen maar leuk!
コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page